donderdag 17 november 2016

Wat ga ik doen met mijn leven?

Wat ga ik doen met mijn leven? Deze vraag is bij mij nu al enkele jaren onbeantwoord. Toen ik inmiddels al vier jaar geleden moest kiezen voor een bachelor opleiding wist ik het niet. Nu, een bachelor diploma bedrijfsmanagement rijker, weet ik het nog steeds niet.

Ik werd na het behalen van mijn diploma nog onzekerder hierover. Ik heb drie jaar lang gezwoegd en gevochten voor dit diploma en nog steeds weet ik niet wat ik wil doen. Toen ik eind augustus toch echt een beslissing moest maken, heb ik beslist voor een tweede bacheloropleiding. De opleiding hotelmanagement kwam al snel tersprake en in september (5 dagen voor de start van de opleiding) heb ik mij ingeschreven. Ik was toen nog steeds niet zeker of het echt wel de juiste beslissing was. Maar de vakken spraken mij meer aan dan bij mijn andere opleiding en het was ook een korter traject van twee jaar.

Deze tweede bachelor heeft zeker geen meerwaarde maar ik heb nu wel nog twee jaar extra tijd om mijn onbeantwoorde vraag misschien eindelijk is te beantwoorden.

Tijdens de voorbije maanden heb ik wel al afgezien en mij al vaak de vraag gesteld van: Was ik misschien toch niet beter al gaan werken? Vooral tijdens de examenperiode zie ik er tegenop om te leren. Maar wat was mijn andere optie? Een jaar 'verlof' nemen was niet echt een optie, reizen ja dat kan maar zou ik dit niet liever later doen met mijn (toekomstige) vriend? En gaan werken... Ja dat kan ook maar vele uren achter een bureau administratief werk doen, wil ik niet mijn hele leven doen.

Dus mijn vraag "Wat ga ik doen met mijn leven?" is hopelijk binnenkort toch beantwoord.

Ik ben zeker en vast niet de enige die met deze vraag zit, dat weet ik wel!


woensdag 22 juni 2016

I failed the second day

Oke jongens, ik heb gefaald...

Ik heb vandaag kaas gegeten... Nooooo

Ik had het pas door toen ik mijn bord bijna helemaal leeg had. I'm sorry

Toen heb ik het maar helemaal opgegeven en genoten van een lekkere ijskoffie van de Hema.

dinsdag 21 juni 2016

Vegan Day 1

Breakfast

  • Water
  • Oatmeal with almond milk, frozen fruit, homemade granola and cinnamon
  • Coffee with almond milk



Lunch
  • Rice with vegetables
  • Water  

Snack
  • Vegan cookies
  • Coffee with almond milk

Dinner
  • Rice with more vegetables 
  • Water 

Until tomorrow! Hopefully I will keep my promise and succeed in this 5 day vegan plan. 

maandag 20 juni 2016

5 Day Vegan Plan

Vandaag start ik mijn 5 dagen vegan plan. Ik ga gedurende deze vijf dagen de vegan lifestyle toepassen op mijn leven.


Via 'That Vegan Couple' kwam ik op deze lifestyle en ik vind dit zeer inspirerend. Ik hoop later (na de vakantie naar Canada) deze lifestyle ook volledig toe te passen. Ik weet dat je eigen je volledig 100% moet inzetten op deze lifestyle maar op vakantie lijkt het mij niet gemakkelijk (geen excuus, sorry!)

Ik maak dagelijks een update en zal ook proberen een foto te trekken van alle maaltijden.

Youtube kanaal van That Vegan Couple: https://www.youtube.com/channel/UCV8d4At_1yUUgpsnqyDchrw


zondag 19 juni 2016

Meller Sunglasses Haul + Review

A few weeks ago I saw on Facebook a link to the website of Mellerbrand. I looked on the website and I fell in love with the fun designs of their sunglasses. I ordered two different styles and colors.






NYASA PARSONII EMERALD



The first one is this really fun green design with mirror reflection. They are perfect for a festival or lying by the pool. 

They are now 25 euro (Normal: €35)

KUBU TUTTIG SEA


The second pair of sunglasses are black and with panter print. They are a little bit bigger which I like better. It's very easy to wear them with every outfit because of the basic design and color.

Price: €35

I'm very happy with my purchase and would recommend this affordable but quality brand.

zaterdag 28 mei 2016

Summerproof: Spinning

Binnen een maand vertrek ik op vakantie en om toch met meer zekerheid op het strand rond te lopen in mijn bikini begin ik terug met meer sporten. Uiteraard is het beter om het hele jaar te sporten met veel routine maar ik ben soms gewoon te lui. Ik verzin altijd excuses of vind het te slecht weer.

Drie jaar geleden ging ik geregeld naar de spinning en ik vond dit altijd zeer leuk om te doen. Echt een uur intensief sporten en nadien echt een super gevoel.

Gisteren ben ik sinds jaren nog een keer gaan spinnen. Het was geweldig! Het is heel zwaar en je wilt de instructor soms vermoorden als je nog een kwartje moet bijdraaien maar het is het allemaal waard.


Ik ga zondag zeker terug opnieuw. Op andere dagen doe ik basis krachtoefeningen of ga ik joggen. Binnenkort schrijf ik vast en zeker nog een blog over voeding of sporten.

zondag 24 april 2016

Stage in een onderneming! Enkele aandachtspunten...

Vandaag deel ik enkele aandachtspunten waar je zeker aan moet denken als je start met stage lopen in een bedrijf.

  • Vraag op voorhand of er een (kleine) vergoeding is voorzien;
  • Het is niet erg dat je niet mee eet tijdens de lunch, vaak eten de collega's zelf aan hun bureau of gaan ze een broodje buiten kopen;
  • Bespreek op voorhand af of je een dag vrij neemt of een halve dag (als dit mogelijk is uiteraard);
  • Trek het je niet te veel aan als je een fout hebt begaan. Je bent een stagiaire, fouten maken is zeer normaal;
  • Vraag ook om tijdens je werkdagen te mogen werken voor schoolopdrachten als je deze ook nog moet uitvoeren
  • Stel je open, en probeer ook echt met meerder collega's te praten, niet enkel met de personen van je eigen afdeling.

Stage lopen is soms eng en vaak niet altijd even leuk. Elke dag is een nieuwe dag en zorgt voor nieuwe kansen. Wil je niet steeds dezelfde taken uitvoeren, zeg dat dan ook zeker tegen je stagementor. Vindt je dat je meer verantwoordelijkheid wil, laat dit dan weten. 

Ik loop nu reeds drie weken stage en het is niet altijd even leuk maar het is een goede leerschool. Je komt te weten hoe het eraan toegaat in het bedrijfsleven. 

zaterdag 23 april 2016

Werken of verder studeren?

Normaal gezien studeer ik dit jaar af in juni in bedrijfsmanagement, KMO-management. Vanaf dan heb ik mijn bachelor op zak. Nu weet ik niet wat ik vanaf dan ga doen. In juli ga ik naar Canada op reis maar nadien staat er nog niks op de planning. Ik ben nog maar 20 dus mijn toekomst staat nog helemaal niet vast! Ik kan nog alle kanten uit.

Ik wil zeker wel nog vakantiewerk vinden want ik heb dit jaar nog niets van werk gedaan dus mijn budget is wel enorm gezakt. Ik heb dit jaar al heel veel uitgegeven maar ik heb niks verdiend dus al mijn spaargeld gaat er nu een beetje aan.

Als ik verder studeer ga ik zeker nog iets van werk zoeken voor tijdens het weekend. Maar misschien dat ik toch al ga werken. Ik volg nu stage en op dit moment verloopt alles vrij goed en zijn ze tevreden van mijn werk naar mijn gevoel. Ik krijg binnenkort een evaluatiegesprek en dan heb ik eindelijk iets van feedback. Ik ben vrij onzeker over mijn werk soms dus die feedback is zeer welkom.

Als ik in september start met werken ga ik terug thuis wonen zodat ik geld kan sparen. Ik zal waarschijnlijk wel een klein deel moeten afstaan maar dat vind ik zeer normaal. Mijn ouders betalen al heel mijn leven voor mij dus als ik werk heb wil ik ook wel betalen om thuis te wonen. Ik heb van thuis altijd geleerd om goed te sparen zodat je later hiervan kan genieten. Het is zeer belangrijk om te leren sparen zodat je later ook weet hoe dit moet. Mijn ouders zijn niet gierig maar ze denken eerst na voordat ze een grote aankoop doen.


zondag 17 april 2016

Alleen op reis?

Meer en meer ben ik aan het overwegen om in september alleen op reis te gaan. Niet dat ik geen vrienden of familie heb om met mij mee te gaan maar gewoon opdat ik dit graag wel doen. Ik ben niet echt iemand die graag alleen ergens zit maar ik wil hier graag "sterker" in worden.

Ik ga jaarlijks naar Londen en nu ben ik aan het twijfelen om gewoon alleen te gaan in september voor een dikke week. Ik zou dan logeren in een Airbnb, niet helemaal in het centrum zodat het zeker niet te duur is. Met mijn Oyster kaart geraak ik overal en ik kan dan rustig alleen de stad ontdekken. Londen is een wereldstad en heeft zoveel te bieden. Het alleen eten schrikt mij alleen nog een beetje af dus ik probeer ook een Airbnb te vinden met een keuken zodat ik 's avonds gewoon zelf iets kan bereiden. Dit zou dan ook goedkoper zijn in plaats van altijd ergens te gaan eten. 'S ochtends en 's middags zou ik dan wel ergens kunnen gaan eten zoals bij Starbucks of pret a manger. Dit vind ik niet erg omdat het nog licht is en je zit er ook niet super lang.

Mijn ouders zijn hier nog niet helemaal voor maar ik denk echt dat dit een goede leerschool zou zijn. Om tijd te verdoen zou ik misschien nog een cursus gaan volgen (bartending ofzo) om toch een bezigheid te hebben en nieuwe mensen te leren kennen. Maar ik zou ook gewoon helemaal niks kunnen plannen en gewoon zien waar de dag mij brengt in Londen.

Zouden jullie alleen op reis gaan?

zondag 6 maart 2016

FOOD 5 maart '16

Ontbijt - 8:15


Normaal eet ik nooit ongezond al vanaf het ontbijt maar dit weekend was er eens een uitzondering. Mhhhhh :p


Tussendoortje - 11:15


Middageten - 12:45

Ik at drie lichtbruine boterhammen met garnaalsla. 

In het weekend drink ik elke dag een koffie na het middageten. 

Bij mijn koffie nam ik ook twee mini cupcakes van Hanos. 

16:00 

We hadden enkel appels in huis en daar krijg ik vaak buikpijn van dus dronk ik een glas water met het sap van een hele citroen om toch wat vitaminen binnen te krijgen. 

Avondeten - 18:45

Mijn grootouders waren op bezoek en heb dus niet echt foto's kunnen trekken. Wel heb ik een foto van het dessert. Chocomousse mhhhhhhh 

Willen jullie vaker dit soort artikelen lezen? 

zaterdag 5 maart 2016

Mini-Shoplog voorjaar 2016

Vandaag een shoplog in foto's. Ik wil binnenkort misschien ook youtube filmpjes maken maar dan moet ik eerst een goede camera hebben.  Hopelijk zijn jullie ook tevreden met deze foto's voor dit moment.

DagcrĆØme - iU 


Zwarte trui - &Other Stories - 39,00

Witte bloes - Zara - 29,99

"Fake" Bernadette -Gallerys - 49,95 



THE WORLD

De wereld is ontzettend groot en meer dan 100 landen kan je bezoeken. Vandaag deel ik met jullie mijn vakantiebestemmingen waar ik graag ooit nog eens naartoe ga.

Niagara Falls - Canada
  • Chicago 
  • Los Angeles 
  • Thailand
  • NY
  • Canada (juni 2016!!!!)
  • Barcelona
  • Miami
  • Dubai

Chicago 

Welke landen zou jij graag willen bezoeken? 

dinsdag 1 maart 2016

Workout maandag 29 februari '16

Ja, sorry weer een een workout van de dag maar had jammer genoeg niet veel tijd dit weekend om vooruit te schrijven.

Maandag ben ik gaan fitnessen van 13u30 - 14u30.

- 25 min op de crosser : 320 cal
- 10 min op de loopband (afkoeling) : 71 cal
- 20 min oefeningen
  * 60 squats (3 series van 20 squats)
  * 50 sit ups (2 series van 25 sit ups)
  * 2x 45sec plank
  * allerlei arm oefeningen

Ik ga het morgen zeker voelen.

Na de fitness heb een handje ongezouten amandelen gegeten rond half 4 als tussendoortje.


maandag 29 februari 2016

I wanna travel the world

Reizen! I LOVE IT!

Ik ben best al veel op reis geweest met mijn ouders, vrienden, school, ... Maar niet genoeg naar mijn mening. Reizen vind ik Ć©Ć©n van de leukste dingen om te doen en daar geef ik dan ook graag mijn geld aan uit.


Ik ben vooral zot op Amerika maar ga ook zeer graag op reis naar steden in Europa.

Nu dat ik bijna ben afgestudeerd en mijn bachelor diploma heb, wil ik volgend jaar meer gaan reizen. Ik ben nog helemaal niet zeker wat ik wil doen/bereiken in mijn leven dus wil ik er nu nog van genieten. Binnenkort ga ik sowieso meer beginnen schrijven over travelling. Hou dus zeker mijn blog in de gaten als je daar meer over wilt weten.


Een goede inspiratie trouwens voor reizen zijn DamonAndJo. Je kan ze vinden op youtube maar ze hebben ook een blog. http://www.shutupandgo.travel. Ga zeker eens kijken.


zondag 28 februari 2016

The American Dream

In mijn leven ben ik best wel al vaak naar Amerika geweest. Ik hou van het land en de cultuur. Tijdens verschillende zomervakanties zijn wij (ouders, broer en ik) al naar Amerika gevlogen omdat we toch wel een beetje verliefd zijn op het land. In 2009 zijn we naar Florida geweest en hebben we een soort roadtrip gedaan. Nadien was het New York City. In 2012 zijn we dan naar California geweest en in 2014 naar Chicago en Washington. 

Chicago - 2014

Chicago 2014

Washington - 2014

Mijn ultieme droom is naar Amerika verhuizen (liefst LA of Chicago). Om dit te verwezenlijken wordt het wel heel moeilijk maar misschien ga ik over enkele jaren wel daar studeren. Op deze manier kan ik toch tijdelijk wonen in het land waar ik van droom. Hopelijk komt mijn droom uit! 

Naar welk land zou jij willen verhuizen? Of wil je toch in BelgiĆ«/Nederland blijven? 



zaterdag 27 februari 2016

Sneaker heaven

Ik hou van sneakers! Vandaag deel ik met jullie een paar van mijn favoriete van dit moment. Ik ben al heel lang aan het twijfelen om nieuwe te kopen maar kan niet kiezen. Voor welke schoenen zouden jullie gaan? Laat het mij weten in de comments.

Nike Classic White & Gold Metallic Swoosh - 98,59 euro 

Adidas Originials Chalk White Tubular Viral Trainers - 112,67 euro

Nike Ename Green Juvenate Trainers - 101,40 euro 


Converse Chuck Taylor Mouse Grey Ox Trainers - 63,38 euro 

Puma Blaze Trinomic Beige Trainers - 98,59 euro 

Alle sneakers kan je op dit moment vinden op www.asos.com. Welke schoenen zou jij kopen?



vrijdag 26 februari 2016

Love - Netflix

Ja ik hou van Netflix maar ik ga het vandaag hebben over een nieuwe serie van Netflix, namelijk Love.


Deze serie gaat over Gus en Mickey. Het volgt hun chaotische leven en natuurlijk hun liefdesleven. Mickey heeft problemen met drank en Gus is een saaie muis. Het toont hoe dat twee verschillende personen toch elkaar nodig hebben. 




Ik heb op zaterdag en zondag deze serie helemaal uitgekeken (oeps!). De 10 afleveringen kan je allemaal vinden op Netflix.

Gaan jullie kijken naar 'Love'? 

woensdag 24 februari 2016

Etsy Obsession #1

Het leek mij wel leuk om een blogpost te schrijven over etsy shops, met dingen die ik erg leuk vind en misschien ook wel eens ga bestellen.

Ik start deze #1 met deze leuke posters van PaperAndPlum. Ik zie ze al helemaal hangen later in mijn zaak/huis. Ik zou ze in de formaat A2 bestellen en dan in grote witte kaders hangen. Ik vind ze echt leuk!






Per poster in het A2 formaat kost het 39 dollar. Niet echt goedkoop maar ze hebben nog vele andere formaten.

Hebben jullie nog webshops die ik zeker is moet bekijken op etsy?

Link naar de etstyshop: https://www.etsy.com/shop/PaperAndPlum?ref=l2-shopheader-name

dinsdag 23 februari 2016

Workout maandag 22 februari '16

Vandaag ben ik voor de les nog naar de fitness gegaan.

Mijn workout zag er als volgt uit:

17 min op de crosser - 205 cal
15 min op de loopband - 100 cal
10 min verschillende stretch oefeningen
5 min armoefeningen

Ik ben niet superlang geweest aangezien ik niet veel tijd had!

Volgende keer probeer ik ook een foto te trekken :-) 


maandag 22 februari 2016

Wie ben ik?

Misschien wel eens leuk om wat meer over mezelf te zeggen aangezien ik dit nooit echt heb gedaan!

Ik ben Dorien en ben geboren op 26 december 1995. Ik woon in Boechout maar zit ook in Antwerpen op kot. Ik zit in mijn laatste jaar KMO-management op de Karel de Grote-Hogeschool.



Ik hou van uiteten gaan en wat gaan drinken. Ook vind ik sporten leuk ondanks dat het niet mijn sterkste punt is. Dit is dan voornamelijk tennis en squash. (Nu dat ik dit schrijf bedenk ik mij dat ik dit meer moet gaan doen.)

Ik heb 5 jaar in een beenhouwerij gewerkt maar dit doe ik nu niet meer/minder aangezien ik er niet heel veel tijd meer voor heb.

Uiteraard komen jullie nog meer en meer te weten over mij door mijn blog te volgen.


zondag 21 februari 2016

Kanye West gaat los op K3

Dit filmpje kwam ik tegen op mijn Facebook timeline en ook in alle kranten. Ik moest hem gewoon delen met jullie! Enjoy ;)


zaterdag 20 februari 2016

Back to working out

Heyyy mensjes!
Het spijt me ontzettend dat het al zo lang geleden is dat ik nog eens een blogpost heb geschreven op trpi. Ik heb eigenlijk geen excuus dus ik ga er ook geen schrijven haha!

Ik ben sinds donderdag terug begonnen met sporten! Ben eerst donderdag een keer gaan proberen bij een nieuwe fitness die op nog geen 2min verwijderd ligt van mijn kot. Het is een zeer leuke fitness die zeer groot is maar wel vooral gefocust op crossfit. Dit is niet iets voor mij maar kan mij zeker ook vermaken met de andere apparaten die aanwezig zijn.

Ik ben vrijdag teruggegaan en heb een abonnement aangekocht voor 3 maanden. Voor studenten kost dit 99 euro. Dit is niet super goedkoop maar vond het wel een redelijke prijs.

Mijn workout van donderdag:
15 min op de treadmill : 190 cal
18 min op de loopband: 2,2 km - 140 cal
10 min verschillende beenoefeningen

Ik ben niet superlang geweest opdat het al vrij laat was en ik ook nog moest eten.

Mijn workout van vrijdag:
15 min op de treadmill: 170 cal (ik had een mindere dag)
18 min op de loopband: 2 km - 125 cal
20 min armoefeningen met gewichten alsook buikspieroefeningen

Ik ben nog niet echt begonnen met gezonder eten maar probeer er wel een beetje op te letten. Ik begin nu eerst met wat meer conditie te krijgen en na verloop van tijd ga ik ook meer op mijn eten letten.

Wel ben ik begonnen met meer fruit en groenten aangezien ik die niet echt veel binnenkreeg op kot.

Dit weekend ben ik thuis en kan ik dus niet gaan fitnessen maar ik ga proberen morgen (zondag) te gaan lopen.


Fitness: http://www.fitnessheteiland.be/nl/home

Tot de volgende!