donderdag 17 november 2016

Wat ga ik doen met mijn leven?

Wat ga ik doen met mijn leven? Deze vraag is bij mij nu al enkele jaren onbeantwoord. Toen ik inmiddels al vier jaar geleden moest kiezen voor een bachelor opleiding wist ik het niet. Nu, een bachelor diploma bedrijfsmanagement rijker, weet ik het nog steeds niet.

Ik werd na het behalen van mijn diploma nog onzekerder hierover. Ik heb drie jaar lang gezwoegd en gevochten voor dit diploma en nog steeds weet ik niet wat ik wil doen. Toen ik eind augustus toch echt een beslissing moest maken, heb ik beslist voor een tweede bacheloropleiding. De opleiding hotelmanagement kwam al snel tersprake en in september (5 dagen voor de start van de opleiding) heb ik mij ingeschreven. Ik was toen nog steeds niet zeker of het echt wel de juiste beslissing was. Maar de vakken spraken mij meer aan dan bij mijn andere opleiding en het was ook een korter traject van twee jaar.

Deze tweede bachelor heeft zeker geen meerwaarde maar ik heb nu wel nog twee jaar extra tijd om mijn onbeantwoorde vraag misschien eindelijk is te beantwoorden.

Tijdens de voorbije maanden heb ik wel al afgezien en mij al vaak de vraag gesteld van: Was ik misschien toch niet beter al gaan werken? Vooral tijdens de examenperiode zie ik er tegenop om te leren. Maar wat was mijn andere optie? Een jaar 'verlof' nemen was niet echt een optie, reizen ja dat kan maar zou ik dit niet liever later doen met mijn (toekomstige) vriend? En gaan werken... Ja dat kan ook maar vele uren achter een bureau administratief werk doen, wil ik niet mijn hele leven doen.

Dus mijn vraag "Wat ga ik doen met mijn leven?" is hopelijk binnenkort toch beantwoord.

Ik ben zeker en vast niet de enige die met deze vraag zit, dat weet ik wel!